برداشت عسل طبیعی

 برداشت عسل طبیعی

برداشت عسل طبیعی

یکی از اساسی ترین هدف بشر از زنبور داری برداشت محصول می باشد . یک کندو محصولات مختلفی از قبیل عسل ، ژل رویال، گرده، بره موم،‌زهروموم  می باشد.

زمان برداشت عسل از کندو زمانی است که هر کندو (بسته به تعداد طبق که دارد) حداقل یک قاب عسل داشته باشد .بهترین زمان برداشت عسل طبیعی از کندو صبح زود است که فعالیت روزانه زنبورها هنوز شروع نشده است.برای برداشت قاب های پر از عسل بهتر است چند دقیقه قبل از باز کردن درب کندو از محل سوراخ پرواز دود به داخل کندو دمیده شود و چس از باز نمودن درب کندو بهتر است که با دود دادن فراوان زنبوران را از طبقه بالا به پایین هئایت نمود.در این موقع می توان شان های عسل را از کندو خارج و با تکان دادن محکم زنبورهای ان را داخل کندو ریخت و زنبورهای باقی مانده روی قاب را با برس مخصوص زنبور از روی قاب دور نمود.

شرایط یک قاب عسل برای برداشت


۱ –
داخل قاب سلولهای عسل سر بسته  وجود داشته باشد . اگر سلولهایی سر باز بودند احتمال ان دارد که عسل آن نارس باشد . ۲ – در روی قاب تخم روز یا کرم حلقوی یا سلولهای سربسته بچه زنبور (کارگر،نر و ملکه)‌نباشد . زیرا در هنگام استراکتور کردن بچه ها تلف می سوند و یا با عسل مخلوط شده و از استراکتور خارج می شوند.

نحوه برداشت قاب عسل از کندو به این شکل است که قاب را در روی کندو یه تکان می دهیم تا زنبور های آن در داخل کندو بریزد . با استفاده از یک برس و یا مقداری علف زنبور هایی که در روی قاب باقی مانده اند را به روی کندو جارو می کنیم وحتی یک زنبور نباید بر روی  قاب باقی بماند سپس قاب را داخل کندوی خالی دیگر که کنار دستمان است  و مخصوص حمل قابهای عسل می باشد کذاشته و بلافاصله درب کندو را بسته تا زنبور ها اجازه پیدا نکنند بر روی قاب بنشینند در ضمن دریچه پرواز کندو باید بسته باشد. بعد از بررسی تک تک قابهای کندو های زنبورستان کندو و یا کندو هایی که از قاب عسل پر شده اند به محلی که از زنبورستان دور باشد و یا یک اتاقی برده که زمان برداشت عسل  زنبور ها نتوانند به داخل   اتاق بیایند می بریم

لواز لازم جهت برداشت عسل


۱
:یک سینی بزرگ که وقتی سر خانه های بسته شده را باز می کنیم عسلی که از خانه ها خارج می شوند بر روی سینی ریخه شود.

۲:چنگال جهت باز کردن سر سلولها .
۳
:استراکتور جهت خارج کردن عسل از داخل سلول ها . روش کار استراکتور ها بسته به دستی یا برقی بودن و یا۴ ،۶، ۸ قابی بودن به این شکل است که با ستفاده از نیروی گریز از مرکز عسل از سلول بیرون آمده و به دیواره داخلی آن برخورد می نماید و نیروی جاذبه زمین عسل را از دیواره به  ته استراکتور کشیده و آنجا  جمع می شود . و با گذاشتن ظرفی در زیر شیر تخلیه استراکتور می توان عسل را داخل ظرف جمع نمود.

۴:طور ی : برای صاف نمودن عسل از ذرات  ریز موم و مواد دیگری که مخلوط در عسل می باشند .
۵
:ظرف عسل :‌ برای ذخیره و حمل عسل استفاده می شود. که نباید فلزی باشد چرا که عسل خاصیت خورندگی دارد .  

روش برداشت عسل طبیعی

برای برداشت قاب های پر از عسل بهتر است چند دقیقه قبل از باز کردن درب کندو از محل سوراخ پرواز دود به داخل کندو دمیده شود و چس از باز نمودن درب کندو بهتر است که با دود دادن فراوان زنبوران را از طبقه بالا به پایین هئایت نمود.در این موقع می توان شان های عسل را از کندو خارج و با تکان دادن محکم زنبورهای ان را داخل کندو ریخت و زنبورهای باقی مانده روی قاب را با برس مخصوص زنبور از روی قاب دور نمود.

پس از آن قاب را فورا در داخل جعبه مخصوص یا کندوی خالی قرار داده و درب ان را با پارچه غیر قابل نفوذ پوشانده.باید توجه داشت که زنبورهای کارگر به شدت در اطراف جعبه و قاب های عسل جمع شده و تلاش می کنند که عسل برداشته شده را به کندو برگردانند. با شروع ازدحام شدید باید عملیات برداشت را چند ساعتی متوقف نمود.

برخی از زنبورداران برای سهولت کار در مواقع برداشت عسل قاب های عسل را در پاکت های پلاستیکی مخصوص گذاشته و آن را در داخل جعبه های مخصوص یا کندوهای خالی قرار می دهند.به طوری که دسترسی زنبورهای مهاجم به این قاب ها کم شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *