تفاوت بين گردوي تازه و خشك چیست

تفاوت بين گردوي تازه و خشك چیست

 

تفاوت بين گردوي تازه و خشك چیست

مغز گردو یکی از مواد مغذی سرشار از موائ معدنی می باشد که توصیه های بسیار زیادی برای مصرف روزانه ان شده است اما بهتر است مصرف این ماده با ارزش لازم به بهترین شکل باشد تا بیشترین استفاده را از خاصیت ان ببرید پس لازم است بدانید که تفاوت بین گردوی تازه و خشک چیست؟

تفاوت بين گردوي تازه و خشك چیست؟

شكل تازه و خشك‌شده تمام موادمغذي تفاوت‌هايي از نظر تغذيه‌اي با هم دارند. در موادغذايي تازه، درصد آب بيشتر و تراكم بسياري از موادمغذي كمتر است ولي بسياري از ويتامين‌ها در اثر نور، حرارت، اكسيداسيون و شرايط نگهداري نامطلوب تغيير ماهيت پيدا مي‌كنند و كاهش مي‌يابند. ويتامين c يكي از اين ويتامين‌ها و از حساس‌ترين موادمغذي موجود در تمام خوراكي‌هاي تازه است كه به سرعت تحت‌تاثير عوامل محيطي يا خشك‌شدن ماده مغذي از بين مي‌رود. ويتامين e و اسيدهاي چرب غيراشباعي كه در گردو به ‌فراواني يافت مي‌شوند نيز به سرعت تحت‌تاثير شرايط نگهداري تغيير ماهيت داده و شكل طبيعي خود را از دست مي‌دهند اما تراكم خيلي از موادمغذي مانند مينرال‌ها و املاح معدني با خشك‌شدن ماده مغذي در واحد وزن افزايش مي‌يابد و شايد بتوان گفت حتي ضريب هضم پروتئين‌ها بيشتر مي‌شود.

كندن پوست نازك روي مغز گردو چيزي از خواص تغذيه‌اي آن كم مي‌كند؟

به نظر نمي‌رسد تاثير چنداني درخواص تغذيه‌اي گردو داشته باشد اما معمولا در پوست مغزدانه‌ها و ميوه‌هايي كه مي خوريم، مقداري فيبر يا تركيب?هاي سلولزي وجود دارد. اين مواد در دستگاه گوارش انسان هضم و جذب نمي‌شوند اما تاثير بسيار زيادي در عملكرد دستگاه گوارش دارند بنابراين بهتر است پوست آنها جدا نشود اما چون در گردوي تازه اين پوست كمي طعم گردو را تلخ مي‌كند بنابراين بسياري از افراد دوست دارند پوست آن را جدا كنند كه البته مشكل خاصي هم ايجاد نمي‌كند.

 

مصرف زياد  گردو چه عوارضي خواهد داشت؟

طبع گرم و خشك گردو، در طب گياهي تعاريف خاص خود را دارد اما به‌طور كلي طبع گرم مقداري ترشح هورمون‌هاي تيروييدي و طبع خشك، ترشح هورمون انسولين را تغيير مي‌دهد و مي‌توانند در طولاني‌مدت تغييراتي را روي متابوليسم و ديگر عملكردهاي بدن ايجاد كنند. البته اينكه اين تعريف تا چه حد از نظر علمي مورد قبول و تاييد است، جاي بحث دارد اما مصرف بيش از اندازه گردو عوارضي را در پي خواهد داشت. به خصوص اينكه تراكم كالري در مغز دانه‌هايي مانند گردو بسيار زياد است و مي‌تواند يكي از عوامل اضافه وزن و چاقي شود. حالت گرمي و خشكي گردو تغييرات مزاجي‌اي مانند عوارض گوارشي و پوستي مانند جوش در افرادي كه بيش از حد از آن استفاده مي‌كنند، ايجاد خواهد كرد.

 

گفته شده پنیر مکروه است اگر تنها خورده شود ، ولی مستحب است اگر توام با مغز گردو باشد . پیامبر اسلام فرمودند: پنیر و گردو هر یک به تنهایی مضرند ، اما اگر با هم جمع شوند مفید و نافع می گردند . حالا باید بدانیم چرا گردوی بدون پنیر مضر است ؟ و باصطلاح روایات مکروه است پنیر سرشار از کلسیم است و گردو نیز دارای فسفر است با توجه به این دو مقدمه معلوم می گردد که بایستی پنیر را با گردو خورد زیرا کلسیم و فسفر دو ماده با ارزش و بسیار عالی است و این هر دو در صورتی که با هم وارد بدن شوند هیچکدام بیهوده دفع نمی شوند ، حالا اگر پنیر بدون گردو (بدون فسفر) بخوریم چون کلسیم بسیاری را صرف کرده ایم ، در مقابل فسفر بدن دفع می شود .

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *