عسل طبیعی باید چگونه باشد

عسل طبیعی باید چگونه باشد

 

 

عسل طبیعی باید چگونه باشد

عسل طبیعی به علت در صد بالای مواد شیرین که دارد(مواد قندی که درشهد گیاهان وجود دارد) در واقع یک ماده جامدی است که تحت شرایط بسیار شکننده ای به صورت مایع قرار دارد. این ماده اشباع شده قندی ( فروکتوز و مالتوز و… ) باید در واقع جامد باشد، ولی به طور اتفاقی مایع است. به همین دلیل به محض اینکه شرایط مطلوب (سرما و مرور زمان) مهیا شود این تغییر فیزیکی یعنی شکرک زدن، پدیدار می گردد. و همیشه قابل برگشت به حالت اولیه می باشد.

 

عسلی که شکرک بزند حتما عسل خالص است و عسلی که شکرک نزند ممکن است خالص یا ناخالص باشد. بطور کلی همه عسلهای خالص شکرک می زنند ولی مدت لازم برای شکرک زدن عسل های مختلف با هم فرق می کند.

به هر حال باید دانست که در دنیا عسلی نیست که دیر یا زود بر اثر ماندن متبلور نشود. این تغییر حالت فیزیکی بدون اینکه تأثیری در کیفیت عسل داشته باشد پدید می آید. مصرف کننده بنا به سلیقه خود می تواند یا آن را به صورت بلور مصرف کند یا با مایع کردن مجدد آن را به صورت اول در آورد. برای این کار ظرف عسل را ( معمولا شیشه عسل را ) در آب گرم قرار می دهند هنگامی که آخرین بلور محو شد و عسل به شکل اولیه خود برگشت آن را از آب جوش در می آورند.

شكرك زدن عسل نه تنها دليل بر تقلبي بودن نيست بلكه بر عكس معرف آن است كه عسل  كاملاً سالم و طبیعی بوده و بر خلاف نظر عامه که این عسل را کم کیفیت میدانند از بهترین نوع عسل است.

 

چرا در فصل زمستان پدیده شکرک زدن عسل طبیعی زیاد اتفاق می افتد؟

عسل طبیعی در فصل زمستان و در دمای پایین‌تر از ۱۶ درجه سانتیگراد شروع به شکرک زدن می‌کند، چون در این دما چسبندگی خود را از دست می‌دهد و مواد خارجی آن شروع به رسوب می‌کند و هسته‌های متبلور را به وجود می‌آورند. عسل‌هایی که از گلوکز خالص (تغذیه مصنوعی) تولید می‌شوند، هرگز شکرک نمی زنند و شکرک زدن یکپارچه عسل بعد از مدتی فقط و فقط در عسل طبیعی اتفاق می افتد.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *