علت سیاه شدن مغز گردو

علت سیاه شدن مغز گردو

علت سیاه شدنمغز گردو

یکی از مشکلات بزرگی که کیفیت مغز گردو را در معرض خطر قرار می دهدو باعث کاهش کیفیت آن میشود مسئله سوختگی مغز گردو می باشد.

عوامل سوختگی و سیاه شدن مغز گردو به شرح زیر است:

  • بیماری بلایت گردو:

عامل بیماری باکتری به نام زانتوموناکس است.علائم این بیماری روی برگ،شاخه ها،و جوانه ها ظاهر میشود.این بیماری با لکه های سیاه کوچک شروع میشود و سپس وسیع و گسترده می شود و گاهی به صورت فرورفتگی در برگ ها دیده میشود.بهترین روش کنترل ان شامل روش های زراعی،استفاده از ارقام مقاوم،کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.

  • کرم گردو:

کرم گردو پروانه ای است که در اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ظاهر می شود.لارو این حشره  گردو حمله می کند و خسارت آن گاهی تا ۳۰ درصد محصول را نابود می سازد.روش مبارزه با این افت شامل :مکانیکی-استفاده از تله فرمونی-کنترل شیمیایی است.

  • عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی :

معمولا در ارقام زود رس بیشتر است به علت اینکه فرایند رسیدن میوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است در نتیجه مغزها تیره تر شده و از کیفیت انها کاسته میشود.پس بهتر است در فصل خنک و اواخر مهرماه محصول را برداشت کنیم.

  • عوامل محیطی :

تابستان‌های گرم و درجه حرارتهای بالا ۳۸ درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز، باعث تیره شدن آن می گردد.

  • تغذیه و کوددهی :

تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گرد موثر می‌باشد.

فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد. از اواخر تابستان یا اوایل پاییز برداشت می‌شود.

هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوه‌ای مایل به خاکی در آمده باشد و پوست آن به راحتی از گردو جدا شود.

برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردو‌ها پوست می‌دهند انجام شود.

  • نحوه خشک کردن گردو :

بعد از چیدن گردو‌ها باید آنها را پوست کنده و محصول را در سایه و در جای خشک پهن کرد تا خشک شوند.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *