چرا مغز گردو سیاه می شود

چرا مغز گردو سیاه می شود

 

چرا مغز گردو سیاه می شود

یکی از مشکلات بزرگی که باعث کاهش کیفیت گردو می شود و باعث کاهش ارزش آن می شود مضوع سوختگی یا همان مغز گردو سیاه می باشد.

 

عواملي مانند بيماري های باکتریایی ، عوامل ژنتيکي گردو و نوع رقم انتخابي ، عوامل محيطي ( تاثير دما ، آب و هوا ، رطوبت ، نور) ، تغذيه و کوددهي ، زمان برداشت و روش برداشت گزدو ، نحوه خشک کردن گردو و مدت زمان انبار داری گردو مي تواند بر روي کيفيت مغز گردو تاثير گذار باشد.

معمولا اگر محصول زودتر از وقت موعود برداشت شود چون فرآيند رسيدن ميوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است مغزها تيره تر شده و از کيفيت آنها کاسته مي شود پس با شناسایی ارقام ديررس و مرغوب و پرورش اين ارقام مي توان از مسئله تيرگی مغز گردو تا حدودی جلوگيری نمود و تولید مغز گردو سیاه را کاهش داد

تابستانهای گرم و درجه حرارت های بالای ۳۸ درجه سانتيگراد در طي دوره سفت شدن مغز باعث تيره شدن آن مي گردد . براي دستيابی به گردوهایی با مغز پر و ميزان چربی بالا ، درجه حرارت هاي ۲۷ تا ۳۳ درجه سانتيگراد در طول چندين هفته قبل از برداشت ضروری و متناسب مي باشد .

تغذيه با عناصر ميکرو به ويژه سولفات روی و آهن در افزايش کيفيت مغز گردو موثر می باشد . برداشت مکانيزه و انتخاب روش برداشت صحيح که در حداقل زمان انجام گيرد اهميت دارد . در برداشت مکانيزه استفاده از ماشين پوست گير بسيار الزامی است.

كرم گردو (كارپوكاپس)پروانه اي است كه لاروآن به اغلب ميوه هاي دانه دار بطور اعم و به گردو بطور اخص حمله مي كند و خسارت آن گاهي تا ۳۰% محصول را نابود مي سازد.پروانه اين حشره در اواخر ارديبهشت و اواخر خرداد ظاهر مي شود.ابتدا از محل گلگاه وارد ميوه هاي در حال رشد شده و باعث ريزش آنها مي شود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبي شدن پوست گردو از ناحيه دم ميوه وارد مي شود و با تغذيه از مغز گردو در گردو تكامل مي يابد و مغز گردو را از بين مي برد یا باعث سیاهی آن می شود

براي تعين زمان سمپاشي جهت رفع کرم از تله هاي فرموني كه در اديبهشت ماه كار گذاشته مي شوند مي توان استفاده كرد .براي مبارزه با اين آفات مي توان از ديازينون يا كارباريل به غلظت ۲ در هزار استفاده نمود.

 

روش کنترل سیاهی مغز گردو

عمده‌ ترین روش های کنترل بیماری، شامل استفاده از  روش‌ های زراعی و استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.استفاده از نهال‌های سالم برای کاشت ،رعایت فاصله کاشت در نهالستان ،استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری و هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها ،مدیریت آبدهی نهالستان‌ها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در زمان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت) ،توجه کافی به تغذیه گردو در کنترل بیماری موثر است . در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است.

 

مغز گردو سیاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *