مغز گردو

مغز گردو

مغز گردو

مغز گردو نوعی خشکبار مقوی است که با خارج کردن ان از پوسته سخت گردو قابل استفاده است.مغز گردو را با نام غذای مغزی بیان می کنند.زیرا مغز گردو سرشار از امگا ۳ می باشد.

گردو میوه با ارزشی است که انواع مختلفی دارد و سرشار است پروتئین،فیبر،ویتامین ها،و مواد معدنی است و روغن فراوان دارد که خاصیت بسیار زیادی دارد.

در مناطق مختلف کشور انواع غداها با گردو درست میشوند.در برخی از غداها به عنوان تزیین و یا مواد افزودنی است و در برخی از غداها به عنوان ماده اصلی است که با ان خورشت درست می کنند یکی از غداهای معروفی که با گردو طبخ داده میشود خورشت فسنجان است.که سرشار از مواد مغذی گردو و روغن گردو می باشد.

مغز گردو منبع بسيار قوي از موادمعدني مثل منگنز، مس، پتاسيم، کلسيم، آهن، منيزيم، زينک و سلنيوم مي‌باشد. مس کوفاکتوري در بسياري آنزيم‌هاي حياتي مثل سيتوکروم سي-اکسيداز و سوپراکسيد ديسموتاز مي‌باشد (ساير موادمعدني که کوفاکتور اين آنزيم هستند منگنز و زينک مي باشند). زينک نيز در بسياري آنزيم‌هايي که رشد بدن، توليد اسپرم، هضم و گوارش و سنتز اسيد نوکلئيک را تنظيم مي‌کنند يک کوفاکتور به شمار مي‌رود. سلنيوم يک ريزمغذي مهم است که بعنوان کوفاکتوري در آنزيم‌هاي آنتي‌اکسيدانه مثل گلوتاتيون پِراکسيداز نقش دارد.
روغن گردو رايحه‌اي عالي و خاصيت قابض دارد و از پوست دربرابر خشکي محافظت مي‌کند. از گردو در آشپزي، بعنوان روغن حامل در داروسازي سنتي و ماساژدرماني، رايحه‌درماني و صنعت داروسازي و آرايشي استفاده مي‌شود.

مغز گردو را مي‌توان به صورت بوداده، نمک‌دارشده و شيرين‌شده استفاده کرد.
گردو طعمي شيرين دارد که مي‌تواند روي ماست، پيتزا و از اين قبيل استفاده شود.
از گردو خوردشده مي‌توان براي تزئين سالاد، دسر و بستني استفاده کرد.
از گردو قندي روي غذاهاي دريايي استفاده مي‌شود.
از گردو به طور وسيعي در شيريني‌پزي براي ساخت بيسکويت، شيريني و کيک استفاده مي‌شود.
از  گردو همچنين در کره گردو که طرفدار زيادي دارد استفاده مي‌شود.
در خاورميانه، از گردو در کنار بادام، کشمش، خرما و امثال آن در غذاهاي مخصوص ماه مبارک رمضان استفاده مي‌شود.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *